Idag är jag fylld av glädje. Exakt varför vet jag inte, men jag gissar att det är tack vare att jag har levt så hälsosamt och naturligt den senaste tiden.

Jag tror mig dela en stor del av Linnés syn på världen. Nämligen att den är förunderlig, fantastisk och oändlig i dess prakt.

Vad har jag gjort det senaste?

Ja, jag har börjat med en livsstil som inriktar sig till att leva så naturligt som möjligt. Den innefattar allt från det fysiska, hur man rör på sig, vad man äter, men även det psykiska.

Äta som en stenåldersmänniska

Jag har helt och hållet skippat dagens moderna livsmedel som färdigmat och allt vad det heter. Jag har börjat med paleo kost även kallat stenålderskost.

Jag har även testat lite intressanta tillskott som till exempel superalgen Chlorella. Chlorella är ett av de mest energirika och nyttiga livsmedel på hela jorden! Läs mer om Chlorella på denna sidan.

Hård träning

Jag har även utsatt min kropp för hård och långvarig träning, varje dag! Inga korta gympass med fokus på att bygga muskler utan mer strapatsliknande marscher och löpning. Precis som våra förfäder hade det, då ansträngde man kroppen hårt varje dag. Kroppen är byggd för att utstå detta och bland annat har jag aldrig haft så lätt för att sova som nu!

Hård träning

Hård träning

Närkontakt med naturen

Jag har även minimerat användande av smartphones och liknande. Jag har varit ute i naturen så mycket som möjligt. Suttit på en sten och mediterat och bara njutit av alla växter och djur man ser. Just detta är en av de största punkterna anser jag, kontakten med naturen. Det finns starka band djupt inom oss till den heliga vildmarken, något allt för många människor tappar i dagens hektiska stadsliv.

Hur får man allt att gå ihop?

Jag förstår att det kan vara ruskigt svårt att göra allt jag beskrivit ovan. Speciellt om man har ett jobb där man är bunden till en plats 8-17 varje mån-fre. Utöver det kanske man har familj och barn och de går ju såklart alltid först.

Jag personligen är lite bortskämd som driver eget där jag kan jobba lite hur jag vill. Jag har inte heller någon familj som binder mig utan jag kan åka iväg närhelst jag vill.

Men det finns ändå flera saker man kan göra. När det kommer till kosten finns det ju inga riktiga hinder för att föra in det i vardagslivet. Även träning går att trycka in i ett tufft schema. Man kanske inte hinner åka ut till naturen så värst ofta, men man för försöka prioritera så mycket det går och ta alla tillfällen i akt. Det är ju perfekt om man har en familj att åka ut och campa en långhelg istället för att gå på bio och restaurang i staden. Eller varför inte byta bort charterresan till en vandring i svenska fjällen?

Möjligheterna finns där och det är helt upp till dig att planera ditt liv så det blir så bra det kan bli.

Jag mår bättre än någonsin och hoppas att mer människor än jag inser livets härligheter. Fastna inte för mycket i hamsterhjulet utan lev livet fullt ut!

Kärlek