Detta är en sida skapad av Carl von Linné fantaster på Gotland. Linné föddes 1707 och år 2007 skulle han fyllt 300 jämt. Detta vill vi hylla med denna sidan.

linné på gotland

Varför Gotland?

Främst för att vi som skapat sidan är uppvuxna och bor på Gotland. Men även för att Linné var på ön 1741 och gjorde flera naturvetenskapliga undersökningar.

Bland annat besökte han Stora Karlsö och dess högsta punkt på 51,6 meter över havet. Där låg (och ligger än idag) ett bronsåldersröse och även ett träd. Linnés ask har trädet blivit döpt till och det finns kvar än idag, om än efter vissa räddningsaktioner.

Vad kommer vi att skriva om?

Som sagt är detta en sorts hyllning från oss på Gotland till vår store idol Carl von Linné. Vi kommer inte från någon stor organisation eller företag utan det är en helt privat aktion. Därför kan vi inte heller garantera att det kommer uppdateras särskilt ofta eller vara artiklar av högsta kvalité.

Det vi kommer skriva om är självklart Linné, hans liv, upptäckter och allt däromkring. Men vi begränsar oss inte helt utan kan mycket väl skriva om mindre relevanta saker också. Som sagt så är detta en helt privat hemsida och vi publicerar det vi känner för.

Målet är att ha sidan upp så länge som möjligt och kunna skriva av oss då och då. Precis som man hedrar sina nära avlidna genom att besöka deras gravar är detta ett sätt för oss att hedra Carl von Linné.

För att komma i kontakt med oss använd vårt kontaktformulär.