Nu är det väl inte på grund av Carl von Linné som vi är intresserade av växter kanske, men visst finns han i bakhuvudet på många av oss när vi tittar på en blomma av något slag? Under den tiden han var verksam så plockade han ju hit växter från andra delar av världen och det har gjort att den svenska floran ser annorlunda ut än vad den hade gjort om han inte funnits och sett till att plocka hem dessa växter, vilket innebär att vi har honom att tacka för mycket när det kommer till oss som är intresserade av växter!

Att vandra omkring på en äng under sommarens är en underbar sak att göra då man finner mängder av vackra ängsblommor och fjärilar samt andra djur samlade på ett och samma ställe och kanske hade vi inte gjort detta i samma utsträckning om inte Linné funnits och gjort vad ha gjorde i sin karriär? Vem vet? Det är ju omöjligt att svara på, men varför inte? Kanske har han redan fått tillräckligt mycket cred, men vi tycker att han även kan förtjäna att få lite cred för den upptäckarglädje bland växter som många av oss har än idag, även om nya växter är rariteter jämfört med hur det var på hans tid.

Många av oss tänker på Linné när vi ser antingen en linnea, eller en annan blomma och är det så at vi glömmer bort det så är det inte helt sällan ett barn i ens närhet som påminner en om hans existens. Linné är en av de personer som kommit att bli en nationalsymbol och han fortsätter att omtalas hela tiden, vilket gör att han aldrig glöms bort och inte heller glömmer vi bort det han gjorde sig känd för.